Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Nu exista obiective turistice asociate acestei zone.


Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Trasee Turistice / Hunedoara / Parcul National Retezat - Lacul Bucura
Parcul National Retezat - Lacul Bucura
( 10 Voturi )
Trasee Turistice - Hunedoara
Scris de echipa ghid-obiective-turistice.ro   

Retezat - Lacul BucuraRetezat - Lacul Bucura        Munții Retezat fac parte din Carpații Meridionali, grupa muntoasă Retezat-Godeanu. Se înalță între două depresiuni importante, Petroșani și Hațeg și între două râuri importante, Râul Mare, care îi delimitează la nord și est și Jiul de Vest, care îi delimitează la sud. Sunt înconjurați de Munții Țarcu la vest, Munții Godeanu, la sud-vest și Munții Vâlcan, la sud.

        Vârful Peleaga şi lacul Bucura, Munţii RetezatPartea cea mai importantă a masivului este alcătuită în principal din roci cristaline și se numește Retezatul Mare; partea sudică, cu relief dezvoltat și în mase mai importante de calcare, se numește Retezatul Mic. ele se unesc în apropierea lacului Bucura.

Retezat - Lacul BucuraRetezat - Lacul Bucura 
      Lacul Bucura află în căldarea Bucura, sub Vârful Peleaga și Șaua Bucurei, fiind orientat în direcția nord - sud, la altitudinea de 2040 m. Suprafata lacului este de 8,90 ha, lungimea de 550 m și lățimea medie de 160 m, perimetrul de circa 1390 m. Lățimea maximă este de 225 m, iar adâncimea maximă a apei lacului este de 15,5 m, în dreptul intrării Izvorului Pelegii în lac. Lacul este alimentat de 5 izvoare principale. Apa lacului deversează printr-un singur emisar ce o trimite spre Lacul Lia, cu un debit de aproximativ 250 l pe secundă. Populația piscicolă este autohtonă, în lac nefăcându-se populări artificiale.

        Accesul la lac se face din șoseaua Hațeg - Caransebeș,  prin Clopotiva. Pana in Poiana Pelegii sunt aproximativ 40 km drum partial asfaltat, betonat si o parte de drum nepavat.

Accesul in Rezervatia Retezat se face cu plata aprox 7lei/persoana. Plata se face imediat ce se trece de barajul Raul Mare Retezat ( tot de aici incepe si drumul nepavat ).

Marcaj traseu turistic - cruce rosieTraseul Poiana Pelegii - Lacul Bucura este marcat cu cruce rosie pe fond alb si se intinde pe o distanta de 5,4 km. Timpul de parcurgere pentru cei cu conditie fizica buna este de 1½ ore.


 

Lungime traseu: 5,4 Km
Cota pornire: aprox 1630 m
Cota sosire: aprox 2240 m 


Retezat - Lacul Bucura-2Retezat - Lacul Bucura-2 Retezat - Lacul Bucura - PanoramaRetezat - Lacul Bucura - Panorama Retezat - Lacul Bucura - Panorama 1Retezat - Lacul Bucura - Panorama 1
Retezat- Lacul BucuraRetezat- Lacul Bucura Retezat - Lacul Bucura si Lacul BucurelRetezat - Lacul Bucura si Lacul Bucurel RetezatRetezat
RetezatRetezat RetezatRetezat Retezat - SemneRetezat - SemneComentarii (0)
Ultima actualizare în Marţi, 30 August 2011 17:55