Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Caras-Severin / Valiug statiune climaterica, lac de acumulare
Valiug statiune climaterica, lac de acumulare
( 11 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   
 
        ValiugValiug  La poalele muntelui Semenic la o altitudine de 600m se afla statiunea climaterica valiug care se numara si ea prin locurile de frunte ale banatului cu un peisaj mirific. Statiunea este recunoscuta pentru lacul de acumulare care ofera o priveliste si un loc deosebit pentru a petrece cateva zile de neuitat alaturi de cei dragi.

      
       Valiug este cosiderata cea mai frumoasa statiune din banatul montan datorita peisajului pitoresc care este intalnit aici si al celor doua lacuri de acumulare situate pe raul Barzava  in amonte si in aval.Barajul Breazova 

Barajul BreazovaBarajul Breazova      
    Construcţia barajului şi a lucrărilor complementare acestuia s-au realizat  în perioada anilor 1908-1909 de către STEG, în regie proprie, cu  execepţia  zidiri barajului care a fost focuta de o firma italiana .
        La darea în folosinţă, bazinul hidrografic de colectare a apelor a avut o suprafata de 76,9 km pătraţi, la o altitudine de aproximativ 870 m. Suprafaţa  luciului de apă a fost de 12 ha, cu o lungime de 1,95 km şi o acumulare de 1,2 milioane metri cubi de apă.

Muntii Semenic

 Muntii SemeniculuiMuntii Semenicului   
         
Muntii Semenicului este o destinatie foarte frecventata de banatenii acesta fiind considerat mandria Muntiilor Banatului.
          Pentru o escapada din viata cotidiana si din urban pentru amatori un wekend plin de liniste si relaxare la poalele Muntiilor Semenicului din statiunea Valiug este o alegere extraordinara pentru iubitorii de natura si drumetii.


ValiugValiug ValiugValiug ValiugValiug
ValiugValiug ValiugValiug ValiugValiug
ValiugValiug ValiugValiug ValiugValiug
11_rsize11_rsize ValiugValiug ValiugValiug
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Luni, 14 Februarie 2011 11:22