Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Caras-Severin / Rezervatia Cheile Nerei-Beusnita
Rezervatia Cheile Nerei-Beusnita
( 7 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   


  Cheile NereiCheile Nerei    
        Cheile Nerei un colt de paradis romanesc este situat in nordul Banatului aflat in centrul Muntilor Aninei intr-o zona salbatica care se intinde pe o lungime de 28 de km. Aria protejata din aceasta rezervatie conserva numeroase specii de flora si fauna si resurse cultural istorice.


         In rezervatia Cheile Nerei se gasesc urmatoarele specii de animale si pasari: ursul , rasul vulturul alb , lastunul mare, randunica roscata , pietrarul banatean ,presura barboasa, vipera cu corn, sarpele orb, scorpionul, liliacul mediteranean.


Lacul Ochiul Bei
 Ochiul BeiOchiul Bei   
         La o altitudine de 310m prin unghiul care se formeaza din confluenta un rau cu Beiu sec se afla lacul Ochiul Beiului care este unul dintre marile atractii ai acestei rezervatii. Deoarece lacul se afla in apropierea apelor Beusnitei se creaza o impresie ca acesta se alimenteaza din apele Beusnitei, dar in realitate acesta este alimentat cu apa din un izbuc situat pe fundul dolinei in care este amplasat lacul.
       Legenda lacului spune ca in vremea stapanirii turcesti un fiu de pasa sa indragostit de o taranca, afland despre aceasta dragoste pasa a dat ordin ostenilor sa o prinda pe aceasta insa ea sa sinucis si din trupul ei a luat nastere raul Beusnita si din indurerarea iubitului turc si lacrimile sale a luat nastere lacul Ochiu Bei.

Lacul Dracului
 Lacul DraculuiLacul Dracului     
         
Situat in nordul Muntilor Locvei pe Valea Nerei, acesta este considerat monument al naturii si face parte din Parcul National Cheile Nerei.
       Lacul dracului a fost initial subteran iar prin prabusirea boltiilor pesterei din care cauza o mare parte din maluri sun in subplomba, iar lacul este varat pe jumate sub bolta inegrita a pesterii.

Valea Mare Ciclova 
  Cascada de la CiclovaCascada de la Ciclova    
         Cu o populatie de circa 570 de locuitori Ciclova Montana aceasta este situata langa Oravita. In ciclova Montana exista o biserica Romano-Catolica zidita pe o stanca, istoria acestei biserici este legata de o picatura foarte veche care o reprezinta pe Sfanta Fecioara Maria cu pruncul in brate. Acest tablou aurit a existat din timpul stravechi de sub ocupatie turceasca acesta fiin pastrat de catre populatia locala. Aceasta zona este renumita si pentru cascada din aceasta zona care este inca o minunatie a naturii din Romania.

 
Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei
Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei
Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei
Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei
Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei
Cheile NereiCheile Nerei aCheile NereiCheile Nerei Cheile NereiCheile Nerei
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Joi, 11 August 2011 21:35