Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Locuri de cazare in zona

Noutati

Telescaunul de la V─âliug la Semenic
Telescaunul de la V─âliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobili┼čtii s─â nu fie nevoi┼úi s─â urce pe z─âpad─â ┼či ghea┼ú─â 16 kilometriÔÇŁ, spune Marius Popovici.
Cite┼čte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Caras-Severin / Statiunea Muntele Mic
Statiunea Muntele Mic
( 10 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   

    Muntele MicMuntele Mic    La aproximativ 22 km de Caransebe┼č, spre est pe  ┼čoseaua DJ 608A ce trece prin satele Zerve┼čti, Turnu-Ruieni ┼či Borlova, se ajunge la sta┼úia de teleferic din Valea Craiu (altitudine 773 m), de unde un mijloc de transport pe cablu, tip telescaun, cu o lungime de 3492 m (cel mai lung traseu de telescaun din Romania) ┼či pe o diferen┼ú─â de nivel de 799 m, permite o urcare pe Muntele Mic. De aici, accesul ├«n sta┼úiune mai poate fii facut pe un drum recent asfaltat pe o distanta de aproximativ 13 Km.
 
          Sta┼úiunea Muntele Mic se afl─â la o altitudine de 1525 m ┼či de aiciaproximativ in  ├«n patru ore, se poate ajunge pe C─âleanu sau ┼óarcu unde se afla o important─â sta┼úie meteo, ├«n circa trei ore, se ajunge pe Cuntu si aici existant o statie meteorologica . Un rol important al acestor sta┼úiuni ├«l joac─â altitudinea, aerul curat cu influen┼úele mediteraneene ale climei, flora ┼či fauna, izvoarele reci ┼či priveli┼čtile superbe. Prin pozi┼úia ┼či altitudinea lor, Mun┼úii ┼óarcu, ┼či ├«n special Muntele Mic, ├«ndeplinesc un rol de baraj ├«n calea circula┼úiei maselor de aer ce p─âtrund at├ót ├«n nord ┼či nord-est (mase de aer rece aduc─âtoare de precipita┼úii, ├«n special z─âpad─â, ├«n anotimpul de iarn─â), c├ót ┼či cele de sud-est (mase de aer uscat ┼či cald).Schi pe Muntele Mic
   Partia de schiPartia de schi 
      La o distanta de aproximativ de 30 de km de Caransebes si la o altitudine de 1.802m in varf se afla o destinatie excelenta de ski in vacanta sau in wekend.Partile Valea Soarelui, Nordica si Sub Telescaun din statiunea muntele mic sunt dotate cu telescaun si teleschi.La inceputul lunii februarie are loc in fiecare an competitia de schi "Muntele Mic' si tot in decursul anotimpului alb aici mai are loc si "Carnavalul Zapezii".

Schitul Muntele mic
      
         SchitulSchitul 
Pentru ca priveli┼čtea deosebita de pe Muntele Mic s─â capete valen┼úe cre┼čtine pe o culme deasupra cabanelor la marginea unei p─âdurii de brad, se ├«nal┼ú─â pe st├ónca biserica schitului cu hramul Sf├óntul Ilie, aceasta biserica a fost construita intr-un stil maramuresean cu un turn ce are inaltimea de 20 de m.        Ini┼úiativa apar┼úine unor oameni din  Prim─âria Timi┼čoarei ┼či de la Uzinele Electrice din Timi┼čoara care ├«n anul 1939 au construit bisericu┼úa de lemn, fiind sfin┼úit─â de Episcopul Vasile L─âz─ârescu la 1 mai 1940.

Crucea de pe Muntele Mic 

    Crucea de pe Muntele MicCrucea de pe Muntele Mic       ├Än in anul 1936 in luna iulie, este inaugurat Monumentul eroilor b─ân─â┼úeni adica  Crucea de pe Muntele Mic. Crucea a fost confec┼úionat─â din 8 tulpini de brad, oferite gratuit de Comunitatea de Avere Caransebe┼č, alese din p─âdurea de protec┼úie din apropiere, care au fost trase la locul de montaj cu ajutorul a 10 perechi de cai. Grupate c├óte dou─â, aceste tulpini au format corpul principal al crucii, ├«nalt─â de 25 m, fixat─â prin ancorare la sol pe o platform─â metalic─â, ├«ncastrat─â ├«n st├ónc─â, la cota de 1670 m. Pe cruce au fost montate 4 proiectoare puternice ┼či o siren─â, alimentate cu energie de la o microhidrocentral─â electric─â. Pe timp senin, crucea era vizibila noaptea din anumite puncte ale Timi┼čoarei, dar mai ales din cupola de sub crucea Catedralei.


 Muntele MicMuntele Mic Muntele MicMuntele Mic Muntele MicMuntele Mic
Partie Muntele MicPartie Muntele Mic Schitul de pe Muntele MicSchitul de pe Muntele Mic Muntele MicMuntele Mic
Crucea de pe Muntele MicCrucea de pe Muntele Mic Crucea de pe Muntele MicCrucea de pe Muntele Mic Crucea de pe Muntele MicCrucea de pe Muntele Mic
Muntele MicMuntele Mic Muntele MicMuntele Mic Muntele MicMuntele Mic
Muntele MicMuntele Mic Muntele MicMuntele Mic Muntele MicMuntele Mic
Muntele MicMuntele Mic Muntele MicMuntele Mic Muntele MicMuntele Mic

Comentarii (0)
Ultima actualizare în Joi, 11 August 2011 21:36