Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Blog / ... / Drumetie pe Saua Iepii - Muntii Tarcului
Drumetie pe Saua Iepii - Muntii Tarcului
( 7 Voturi )
Scris de echipa ghid-obiective-turistice.ro   

Saua IepiiSaua Iepii        Planuita cu o zi inainte drumetia incepe cu un drum betonat spre lacul Poiana Marului. Se pare ca timpul tine cu noi, foarte senin - nici un nor la orizont.

        Saua Iepii este o zona frumoasa si putin accesibila in apropiere de Lacul Poiana Marului situata in Caras Severin.

Accesul spre Saua Iepii este facut pe un drum forestier protejat de o bariera cu un lacat imens, cheia ?!... Cheia se afla la pastravarie, noroc cu relatiile de la noi am reusit sa intram cu masina in asa zisa rezervatie. Drumul este unul destul de bun pentru un drum forestier, doar 14 km lungime si un singur pod daramat dar se poate trece cu grija si talent peste el.

Am ajuns la finalul drumului am parcat masina ( Dacie fiind - nu recomand o masina foarte joasa sau scumpa ) si am pornit spre Saua Iepii.

Se trece printr-o zona ingusta de padure, brazi - pe cale de disparitie, pentru ca se cam taie la rand, aici se explica si podul daramat  - de masinile cu tonaj mare.

Odata iesit din padure, surpriza am dat de o stana, nu am gasit oi dar un caine tot a fost - noroc ca nu a fost agresiv, a latrat ce a latrat dar am reusit sa trecem. Si de de aici incepe chinul, o urcare mai ca pe Retezat - am facut o gramada de pauze - asta cam explica lipsa de conditie fizica si marele confort ce il ofera masina.

Semn Traseu TuristicSemn Traseu TuristicOdata ce am ajuns sus pe Saua Iepii am inceput sa mergem pe creasta ca sa admiram privelistea. De acolo traseul devine simplu, usor de urmarit cu ajutorul panourilor de indicare, patrat alb cu linie rosie. 


        Am petrecut aproximativ o jumatate de zi la inaltime (am trecut de cota 2000m) si am parcurs aproximativ 5,5 km - traseu masurat si inregistrat de un telefon cu GPS si Android la baza folosind un soft de urmarire a pozitiei ( My Tracks ). Vezi harta de mai jos ( putina rabdare harta se incarca putin mai greu) :Galerie foto:

Am reusit sa face si ceva poze, mai jos sunt doar cateva din cele peste 200 poze facute la inaltime - sunt putin amestecate dar nu conteaza sunt superbe. Merita macar o data sa ajungeti pe acolo.


Concluzie:
Saua Iepii este un loc frumos putin vizitat si cunoscut, merita macar o data sa il vizitati.
 
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Luni, 14 Ianuarie 2013 17:20