Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Blog / ... / Un drum frumos, o priveliste superba
Un drum frumos, o priveliste superba
( 5 Voturi )
Scris de echipa ghid-obiective-turistice.ro   
Joi, 07 Aprilie 2011 19:29
In apropiere de CarbunariIn apropiere de Carbunari        O zi frumoasa de primavara soare si un traseu minunat de parcurs Carbunari - Iablanita. Carbunari, un sat cu oameni simpli la sud de Rezervatia Cheile Sustra iar destinatia Iablanita un sat asezat in apropiere de  intersectia cu drumul european E70.

Pe acest traseu se pot admira satele: Stancilova, Sopotu Nou, Dalboset, Prilipret, Prigor, Borloveni Noi, Globul Craiovei sat cu una din cele mai lungi curbe din judet , Petnic si Iablanita.
 


Carbunari Iablanita - Google mapCarbunari Iablanita - Google map

Padure in apropiere de CarbunariPadure in apropiere de Carbunari
Pornim din Carbunari pe un drum neasfaltat inconjurat de o padure cu pomi inalti si subtiri ( aici poate ma ajutati !!! - nu stiu ce soi sunt pomii - poza alaturata ).

Pentru inceput calitatea drumului este normala pentru un drum neasfaltat - pe care din cand in cand se gasesc ceva gropi sau dampuri conturate de apa de ploaie ce sa scurs pe ele.

Mergand mai departe am gasit acest simbol de traseu turistic pe unul dintre acesti copaci. Urmand acest simbol am ajuns in Ogasul Porcului, dar inainte se trece prin Poiana Logor unde se gaseste o mica cabana inprejmuita de un card din lemn.

Traseu turistic in apropiere de CarbunariTraseu turistic in apropiere de Carbunari Poiana LogorPoiana Logor Ogasul PorculuiOgasul Porcului

Indicator spre Lacul DraculuiIndicator spre Lacul Dracului Tot pe acest drum am observat si semnul ( simbolul) care indica traseul spre Lacul Dracului. 

Lacul Dracului este un lac carstic din Munții Locvei, în partea de început (în amonte) a Cheilor Nerei, județul Caraș-Severin. Are o culoare aparentă albastru-verzuie, diametrul de 20 m și o adâncime de 9,3 m, fiind format prin prăbușirea tavanului peșterii alăturate și alimentat prin fisurile carstice. ( sursa: Wikipedia ).

Toate aceste obiective turistice sunt in apropiere de Carbunari.

Dupa aproximativ 40 km odata cu intersectia care uneste drumul spre Bozovici se intra pe asfalt, iar odata cu asfaltul se simte si o mica diferenta de obiceiuri: porcul la pascut, case singuratice, constructii amenajate pentru depozitare pe o fundatie din piatra.  

porcul la pascutporcul la pascut Casa singuraticaCasa singuratica Constructie din lemnConstructie din lemn

Inainte de satul Prilipret se face pe dreapta un drum care duce spre Eftimie Murgu/Rudaria - Tinutul morilor de apa de pe Cheile Rudariei dar mai multe despre acest obiectiv turistic in acest articol: Cheile Rudariei.

In concluzie acest drum merita facut pe timpul verii pentru schimbarile de peisaj si obiectivele turistice ce se pot gasi in apropierea acestui drum. Nu este necesar sa detineti o masina de teren pentru a avea acces pe acest drum.
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Joi, 07 Aprilie 2011 21:05