Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Blog / ... / Drumul spre Garnic
Drumul spre Garnic
( 1 Vot )
Scris de echipa ghid-obiective-turistice.ro   
Sâmbătă, 18 Decembrie 2010 15:36
Drumul spre GarnicDrumul spre Garnic

        Cu treburi am pornit spre comuna Garnic ( aprox 150 km de Resita ). 
       Accesul se face prin localitatea Moldova Noua (aprox 14km) pe traseul Padina Matei - Garnic. Pe timp de vara acest drum este foarte usor de urcat pana la cota de 600m, dar iarna drumul este foarte greu.

        Noi am plecat spre Garnic din Caransebes (Caransebes-ul este la o distanta de 40 km de Resita) intr-o zi de decembrie cu treburi la primarie. Din pacate am prins o zi de ger si ninsoare puternica, drumul pana la Resita fiind foarte alunecos. Din Resita am ponit spre Oravita pe directia Lupac, Ticvaniu Mare, Gradinari (unde se face stanga spre Oravita la o intersectie bine pazita de politia de frontiera) drumul fiind plin de zapada pana in apropiere de Oravita.

     Stiu prin Anina era mai aprope dar este un traseu dificil - timp de o ora se merge cu maxim 50 - 60 km/h (stanga, dreapta, sus, jos, acceleratie, frana).

       Totul fumos pana cand am ajuns in Oravita si am inceput sa cautam indicator spre Moldova Noua. In final am gasit si indicatorul, la 200 m de la intersectia unde trebuie sa faceti dreapta.

       Am ajuns si in Moldova Noua, dar cum sa ajungem in Garnic? Se pare ca sunt doua drumuri: unul prin Moldovita ( din cate am inteles de la localnici este plin cu gropi imense si este inchis de aprox 5 ani) si unul pe un drum amenajat in 2005 care urca pana la Padina Matei.

Drumul spre GarnicDrumul spre Garnic      
       Hmmm... Padina Matei - se tine drumul principal prin Moldova Noua si cand ajungeti la o mina parasita mentineti partea dreapta (pe o bucata de beton cu vopsea este indicat drumul spre Garnic). De acolo incepe greul - am inceput sa urcam spre Garnic pe o zapada de 20-30 cm viscolita de vant ( drumul este similar cu cel care face legatura intre Muntele Mic si Poiana Marului).  Totul in jur este acoperit de zapada, un peisaj de iarna extraordinar - imi pare rau ca nu am avut DSLR-ul la mine, dar am facut ceva poze cu telefonul.

       Spre norocul nostru nu a trebuit sa punem lanturile si am ajuns cu bine in Garnic. Cine a spus ca Dacia nu este masina ! urca peste tot. 

Comentarii (0)
Ultima actualizare în Marţi, 22 Martie 2011 20:31